Posted by esma yorulmaz on Nisan 27, 2017 in alt, bağlantı, beş, bölümden, bu, default, depo, eta, evet, giriş, işlemleri, kısıtlama, kullanıcı, log, menü, menüye, sistem, sql, yetki | No comments
ETA SQL SİSTEM İŞLEMLERİ
2. Kullanıcı İşlemleri: Bu menü kullanıcı kartları, yetki bağlantı, log bağlantı, depo bağlantı, kısıtlama bağlantı tanımları için kullanılır. Kullanıcı İşlemleri menüsü beş alt bölümden oluşmaktadır:
- Kullanıcı Tanımları
- Yetki Bağlantı Tanımları
- Log Bağlantı Tanımları
- Depo Bağlantı Tanımları
- Kısıtlama Bağlantı Tanımları
Menüye giriş sistem işlemleri bölümünden kullanıcı işlemleri seçilerek yapılmaktadır.
- Kullanıcı Tanımları
- Yetki Bağlantı Tanımları
- Log Bağlantı Tanımları
- Depo Bağlantı Tanımları
- Kısıtlama Bağlantı Tanımları
Menüye giriş sistem işlemleri bölümünden kullanıcı işlemleri seçilerek yapılmaktadır.
2.1. Kullanıcı Tanımları: Bu menü kullanıcı kartlarının sisteme kaydedilmesi, gerekli değişiklik ve iptal işlemlerinin yapılması, kartların dökümü ve seviye tanımlarının yapılması için kullanılır. Kullanıcı Tanımları menüsü dört alt bölümden oluşmaktadır:
- Yeni Kullanıcı Kartı
- Eski Kullanıcı Kartı
- Kullanıcı Kart Listesi
- Kullanıcı Seviyeleri Tanımlama
Yeni Kullanıcı Kartı ve Default Şirket Tanımlanması: Bu bölümden sisteme yeni kullanıcı kartları kaydedilir. Karşımıza gelen formda ilgili sahalara, tanımladığımız kartla ilgili bilgiler belirtilir. Bilgilerin girişi yapıldıktan sonra solda gelen mesaja "EVET" denilerek yeni kullanıcı kartı tanımlanmış olmaktadır.
DEFAULT ŞİRKET belirlenmesi ise, kullanıcı kartı açılırken "İlk Şirket" seçiminin yapılması ile gerçekleşir. Şayet, ilk şirket belirtilmemişse, DEFAULT ŞİRKET olarak kullanıcının işlem yaptığı en son şirket belirlenir.
Eski Kullanıcı Kartı: Sisteme daha önce kaydedilmiş bir karta ait bilgilere ulaşıp, üzerinde işlem yapmak için bu bölüm kullanılır. Bu bölümde karta ait bilgiler incelenebilir, döküm alınabilir, bilgileri değiştirilebilir veya kart iptal edilebilir.
Kullanıcı Kart Listesi: Kullanıcı işlemleri menüsü kullanıcı kart listesi menüsüne girip, gelen ekranda F2- Görüntüle seçeneği seçilirse ekranda görüldüğü gibi kullanıcı kartları listesi görülebilecektir. Üstteki tuşlar ile raporun yazı tipi değiştirilebilir, yazdırılabilir ve e-mail olarak gönderilebilir.
Kullanıcı Seviyelerini Tanımlama: Bu bölümden kullanıcı kartlarına ait kullanıcı seviye kodu ve seviye numaraları tanımlamaları yapılır. Bu tanımlara göre her kullanıcı kendi işlem seviye numarasına eşit ya da daha büyük işlem seviye numarasına sahip kullanıcıların işlemlerini kullanabilir.
Yetki Bağlantı Tanımları: Bu bölümden kullanıcı kartlarına ait yetki bağlantı tanımları yapılır. İstenilen kullanıcı kartlarının program içerisinde kısıtlanması ya da yetkilendirilmesi için kullanılır. Tanımları yapmak için, fare veya klavye aracılığı ile tanımın yapılacağı seçimin üzerindeyken farenin sağ tuşuna basıldığında ekrana gelen "Seçim Yap", "Seçimi Kaldır" seçenekleri kullanılır. Klavye aracılığı ile seçim yapmak için Space tuşu kullanılır. Eğer modül için yetki tanımlarının hepsi "EVET" ya da hepsi "HAYIR" olacak ise modül ismi üzerinde iken seçim yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder